Menu

Święta

Wtorek, V Tydzień Wielkiego Postu
Rok B, II
Uroczystość św. Józefa, Oblubieńca Najśw. Maryi Panny

Wyszukiwanie

Polecamy strony

Licznik

Liczba wyświetleń strony:
4596

Statystyki

Jesień zamknięta w słoikach

 

 

Jesień to pora robienia zapasów na zimę. Uczniowie klasy III z ochotą podjęli się tego zadania – kisili kapustę. Najwięcej emocji wzbudzało pojawienie się soku podczas ugniatania kapusty. Teraz uczniowie codziennie obserwują słoik z kapustą i czekają, aż się ukisi. Efektem ich pracy było wykonanie Klasowej Książki Kucharskiej „Przepisy z kapusty kiszonej”. Jak kapusta ukisi się będą mogli wypróbować zebrane przepisy.

Okazało się, że dzieci lubią jeść kiszoną kapustę. Wszyscy chętnie zrobili z niej surówkę i zjedli ją ze smakiem z kanapkami. Na zakończenie wykonali plakaty przypominające o zasadach prawidłowego odżywiania w postaci piramidy żywieniowej.


Klasa III dobrze wie, jak zdrowo odżywiać się!

Małgorzata Kinal

 

 

Galeria

Powrót

Menu dodatkowe

  • ółążść‡

Dzisiaj jest

wtorek,
19 marca 2024

(79. dzień roku)

Pogoda

Zegar

Sonda

Jak często modlisz się do Ducha Świętego?

Bardzo często

Często

Czasami

Rzadko

Bardzo rzadko


Blok reklamowy

Dźwięk

Brak pliku dźwiękowego