Menu

Święta

Poniedziałek, VII Tydzień Wielkanocny Rok A, I Wspomnienie św. Urszuli Ledóchowskiej, dziewicy

Wyszukiwanie

Polecamy strony

Licznik

Liczba wyświetleń strony:
1602

Statystyki

Jesień zamknięta w słoikach

 

 

Jesień to pora robienia zapasów na zimę. Uczniowie klasy III z ochotą podjęli się tego zadania – kisili kapustę. Najwięcej emocji wzbudzało pojawienie się soku podczas ugniatania kapusty. Teraz uczniowie codziennie obserwują słoik z kapustą i czekają, aż się ukisi. Efektem ich pracy było wykonanie Klasowej Książki Kucharskiej „Przepisy z kapusty kiszonej”. Jak kapusta ukisi się będą mogli wypróbować zebrane przepisy.

Okazało się, że dzieci lubią jeść kiszoną kapustę. Wszyscy chętnie zrobili z niej surówkę i zjedli ją ze smakiem z kanapkami. Na zakończenie wykonali plakaty przypominające o zasadach prawidłowego odżywiania w postaci piramidy żywieniowej.


Klasa III dobrze wie, jak zdrowo odżywiać się!

Małgorzata Kinal

 

 

Powrót